1. Verificati presiunea din anvelope o data la fiecare doua saptamani. Valoarea corecta a presiunii din anvelope depinde de sarcina exercitata asupra autovehiculului dumneavoastra precum si de viteza admisa. Presiunea corecta din anvelope duce la o rezistenta scazuta la inaintare – si, astfel, la un consum redus de carburant si functionare ecologica.

2. Evitati demarajul brusc la semafor. Accelerati treptat si comutati repede intr-o treapta superioara de viteza.

3. Conduceti anticipativ. Mentinand o distanta mai mare fata de autovehiculul din fata, puteti evita opririle bruste. Autovehiculul dumneavoastra are nevoie de mult mai multa energie pentru a demara dupa o oprire. Deplasarea inceata va costa mai putin.

4. Pe timpul verii, utilizati anvelope de vara, iar pe timp de iarna, anvelope de iarna. Numai in acest mod, durabilitatea anvelopei poate fi cu adevarat valorificata (anvelopele de iarna se uzeaza mai rapid vara, iar cele de vara, iarna, datorita fortei de frecare sporite).

5. Conduceti fara incarcaturi inutile. Aici ne referim la suportul de pe plafon atunci cand nu este necesar – doar acesta poate sa genereze un consum de combustibil cu 10% mai mare. Pe timpul verii, nu aveti nevoie de paturi calduroase si/sau anvelope de iarna in autovehicul. Poate veti indeparta si roata de rezerva din autovehicul daca nu calatoriti decat in oras – un compresor cu o solutie de etanseizare, precum ContiComfortKit, este mult mai usor si va elibereaza mai mult spatiu in autovehicul. Adesea, in furgonete, puteti elimina cel de-al treilea rand de scaune – doar aceasta actiune face autovehiculul mai usor cu 25 kg.

6. Mentineti activat sistemul de climatizare pe o perioada mai lunga numai atunci cand este strict necesar. Puteti mentine racoarea in habitaclu activand sistemul de climatizare pentru intervale scurte, dupa care il inchideti. Va rugam sa retineti: si parcarea la umbra va ajuta sa economisiti bani.

7. Dupa pornirea motorului, puteti sa va puneti in miscare imediat. Motoarele moderne nu mai au nevoie de incalzire.

8. Conduceti mereu cu treapta cea mai inalta cuplata. Chiar si la peste 2000 rpm, este bine sa cuplati intr-o treapta superioara.

9. Alimentati vehiculul cu ulei ce asigura o functionare optima – si nu ratati niciun schimb de ulei. Autovehiculul dumneavoastra va avea o durata mai lunga de functionare – si un consum mai redus de ulei.

10. Calatoriile efectuate in comun cu alte persoane in acelasi autovehicul genereaza economii – nu numai in drumul dumneavoastra catre serviciu, dar si atunci cand va trimiteti copiii la scoala sau gradinita.

 

 

Articol preluat de pe site-ul oficial Barum.